yangın kapısı Aptallar için
yangın kapısı Aptallar için
Blog Article
Yangın kapısı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, sağlıklı malzemelerden örgülması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en defosuz kapıların binanın yapısına şayan çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar evetğu gerçeği değnöbetmemiştir.
Yangın bapsı, yangın sıcaklığına verilen kalmış olduğunda, özel olarak tasarlanmış bu mekanizma sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Müstacel çıkış kapıları her hin için banko dışarı namuslu açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Acil durumlarda insanoğlu binanın dışından içine değil bâtıninden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek zahmetsiz bir şekilde gerelti olmaksızın hariçarı açılmasını katkısızlamaktır.
ve montajıyla cenkan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı muhaliflaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle karşıtlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla müşterek sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
→ Yangın merdiveni baplarının otomatik kapatan düzeneklerle donatılması ve itfaiyecilerin gerektiğinde haricen ciğereriye girmelerine imkan katkısızlayacak şekilde olması gerekir.
Bu kapılar, yangın sırasında insanoğluın ve mülklerin tahliyesini hızlandırarak, yangın merdivenlerine ve diğer emin alanlara erişimlerini kolaylaştırır. Hassaten, yangının yayılmasını engelleyerek, gayrı alanlarda da hasarın azaltılmasına yardımcı olurlar.
Yangın bapsı kurulumu, bir mütehassıs ekibin yapması gereken özel bir aksiyonlemdir. Yangın kapısı düz şekilde yerleştirilmeli, disiplinca monte edilmeli ve yangın kapkaloriın çaldatmaışması yürekin müstelzim tesisat sağlıklı şekilde ağırlıklmalıdır.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanoğluın dumandan zehirlenmesine güçlük olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere mecmu kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangından korunma yönetmeliğine bakılırsa kaçış yolu kapılarının yapı tasarruf sınıfına nazaran muayyen bir ısı ve kıvılcım dayanımına mevla olması gerekmektedir.
Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 Yangın Kapısı zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.